HJÄRTAT är Fanni Metelius egenskrivna långfilmsdebut (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen) – en stark generationsskildring om intimitet, sexualitet och en inre revolution.

Fanni Metelius och skådespelaren Ahmed Berhan kommer vara på plats och delta i ett samtal efter visningen.

Datum & tid: 16 februari 19.30
Plats: Biograf Panora, Friisgatan 19 Malmö
Biljetter: panora.se

MINGEL
Från 19.30 bjuder Panora i samarbete med Wift Södra och FilmCentrum Sydpå mingel i foajén med Dj, dryck och något att snacksa på.

FILMVISNING

KL 20.15 i stora salongen

EFTERFEST
DIREKT EFTER filmen fortsätter FESTEN på Moriskan. Visa upp din biobiljett i Bistron så bjuds du på något gott att dricka. OBS! Det är 18-årsgräns för att komma in på Moriskan.

HJÄRTAT
Om du älskar mig, ligg med mig då! Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men mellan lakanen finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en rå verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv.


FANNI METELIUS

Med prisade och kritikerrosade insatser som regissör, manusförfattare och skådespelerska bland annat genom kortfilmen “Banga inte” och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har Göteborgsdottern Fanni Metelius konstnärskap fått filmvärldens ögon att följa henne. I Metelius långfilmsdebut HJÄRTAT visar hon prov på sin talang för det ocensurerade berättande som blivit hennes signum. Hennes filmskapande rymmer även klarsynt komik och skarpa insikter om vårt moderna samhälle. Men framförallt är det alltid gjort med hjärta.

För sitt produktionsarbete med HJÄRTAT (då som “Jag vill inte bli gammal nu”) tilldelades Metelius 2017 års Anna-pris som instiftats av WIFT (Women In Film and Television Sverige) och UN Women Sverige för att öka kunskapen om FN:s Kvinnokonvention och dess betydelse för kvinnors möjligheter i filmbranschen.

Läs mer om Fanni Metelius på Nordicwomeninfilm.com