FilmCentrum Syd, Film i Skåne & ABF Malmö presenterar stolt: ÅRETS SKÅNSKA JURY för Noomaraton SKÅNE 2021!

Senast 2 september behöver du ha anmält dig/ditt lag för att kunna tävla med filmen du ska göra under 24 timmar 4-5 september.

Anmäler gör du här: ANMÄLAN

 

 

 

CAROLINA SANDVIK
är konstnär och filmskapare baserad i Malmö. Hennes animerade kortfilmer har visats på gallerier, konsthallar och filmfestivaler runtom i världen. The Expected vann Bästa Svenska Kortfilm/Startsladden på Göteborg Film Festival och tilldelades priserna för Bästa Ljud och Bästa Foto på Pixel Skånes Filmfestival 2021. Carolina jobbar just nu på ett nytt projekt som går under arbetsnamnet The Lovers som kommer bli ett skräckinfluerat relationsdrama i stop motion-teknik.

“Jag gillar filmer med rörelse, starka färger, raka linjer, långa tagningar, långa åkningar, tystnad, undervattensbilder, koreografi, freudianism, sekter, häxor, latexmonster, onda präster, vampyrer, skuggspel, dimma, damm, tunna karaktärer, kroppsskador, smuts, blod, närbilder, omotiverad nakenhet, teatral dialog, psykopater, rymden samt sociologiska och filosofiska frågeställningar”.

LARS HENRIK ANDERSSON
är från Umeå, boende i Malmö, är musiker i grunden som började göra sina egna musikvideos. Manus/Regi/Animation/Klipp/Foto/Musik/Producent ingår i Lars Henriks arbetsuppgifter. Viktiga egenskaper i film: “Jag vill bli överraskad, jag vill skratta (gärna åt mörk ångestfull humor) och jag vill bli berörd när filmen blir verkligare och vackrare och sorgligare än livet självt”.

LISA RYDBERG
är illustratör, pedagog och Netflixlover. Har tidigare gjort böcker och serier men började 2018 animera film ihop med Lars Henrik och sedan dess är de ett dreamteam. Manus/Regi/Illustration/Kakköpare ingår i Lisas arbetsuppgifter. “Jag älskar så många! King Kong och Godzilla, rymdfilmer och katastroffilmer, komedier och svåraste konstfilmerna, så har svårt att säga vad som är viktigast. Men att bli överraskad och verkligen känna något i magen. Ett riktigt intressant manus i vilken genren det än må vara. De små detaljerna som gör att man verkligen är där”.

Lars Henriks och Lisas filmer:

2019 Så inget händer dig (15 min.)
2021 En lång utdragen olyckshändelse (15 min.)
Så inget händer dig visades på SVT 2019 och fick Pixels pris för Bästa dokumentär 2020. Den baseras på en traumatisk händelse från Lisas tonår. 2021 var de klara med nästa film En lång utdragen olyckshändelse som baseras på händelser i Lars Henriks barndom och blandar fiktion med animation på ett annorlunda vis. Den blev utsedd till bästa film på Pixel, utvald till Startsladden (Göteborgs filmfestival) och Nordisk Panoramas New Nordic Voice 2021.

 

 

Vi ses på Noomaraton Skånes visning av alla deltagande filmer den 14 september på Biograf Panora!

Läs mer om VISNINGEN