FRIIS FRAME: PANELSAMTAL OM LJUD OCH MUSIK I FILM

Ett inspirerande samtal om ljudets betydelse och musikens roll i filmiska verk. Och kanske lika mycket om filmen som konstform.

Med ingång från olika håll kommer kvällens paneldeltagare att samtala om och visa exempel på hur ljud och musik kan användas som aktiva beståndsdelar i skapandet av egna filmiska världar och universum – och därmed höja den konstnärliga upplevelsen. Vidare diskuteras vikten av att lyfta filmljudets ställning och status i Sverige, och hur arbetsprocesser och tankesätt kan behöva förändras för att nå dit…

När: Måndag 18 oktober kl 18.00
Var: 
Biograf Panora
Sittplatser: Bokas här – Fri entré!

✦ PANELEN ✦

Kompositörer:
Carita Boronska är musiker, artist och prisvinnande filmmusikkompositör, med allt från stora internationella produktioner till små independent produktioner på meritlistan, bl a tre långfilmer och ett flertal kortfilmer. Sitt genombrott fick Carita Boronska år 2000 i filmen Living it Up (La Gran Vida med bl.a Salma Hayek), där hon medverkade på flera låtar och även i en liten scen i filmen.

Ronald Heu är kompositör och musiker, och studerade klassisk gitarr vid Royal Welsh College of Music and Drama i Cardiff. Med ena foten i punken och den andra i den klassiska musiken började Ronald komponera för att hitta nya uttryck. Bland ett flertal filmer som kompositör kan nämnas den flerfaldigt prisvinnande Jordanska dokumentärfilmen Tiny Souls av Dina Naser.

Ljuddesigner:
David Gülich är kompositör, ljuddesigner och ljudläggare och har de senaste tio åren arbetat med musik och ljud till över hundra filmer. Han har gjort musik och ljuddesign till Athena Farrokhzads Vitsvit och Brev till en krigerska, båda i regi av Saga Gärde. David har också arbetat med ljuddesign till flertalet uppsättningar på Helsingborgs stadsteater och på Dramaten.

Filmskapare:
Carolina Sandvik är konstnär och filmskapare baserad i Malmö. Hennes animerade kortfilmer har visats på gallerier, konsthallar och filmfestivaler runtom i världen. The Expected vann Bästa Svenska Kortfilm/Startsladden på Göteborg Film Festival 2021 och tilldelades priserna för Bästa Ljud och Bästa Foto på Pixel Skånes Filmfestival.

Musikhögskolan i Malmö:
Daniel Fjellström är universitetsadjunkt i musikteori, och kursledare för masterutbildningen Komposition – Musik för film och media vid Musikhögskolan i Malmö. Efter sin examen från Musikhögskolan i Malmö och Royal College of Music i London har han komponerat och arrangerat musik för allt från symfoniorkester till musikdramatik, teater och film.

En elev från masterutbildningen samt en filmstudent kommer också att berätta om hur samarbetet gick till på ett projekt de genomfört tillsammans.

(Masterutbildningen Komposition – Musik för film och media vid Musikhögskolan i Malmö ger studenten möjlighet att utveckla sitt kreativa skapande och förmåga att med musikaliska medel fånga dramatiska och emotionella förlopp i rörlig film och bild, med målsättningen att arbeta som kompositör i film-, spel- och övriga mediaproduktioner.)

Moderator:
Johan Simonsson från FilmCentrum Syd.

 

BILJETTINFO
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangörer: Friis Frame, Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd, ABF Malmö.
Med stöd av Kultur Skåne.

Evenemanget är avslutat.

Datum

okt 18 2021
Expired!

Tid

6:00 pm
Kategori

Lämna en kommentar

Till toppen