Film i Malmö och FILMBAR presenterar

FILMBAR RE:

Skånska kortfilmer online hela sommaren från 1 juli på Film I Malmö !
Följ också uppdatering på Facebook-eventet.

FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna finns det tid för mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Då det för tillfället inte är möjligt att arrangera en traditionell FILMBAR, ger vi er här i samarbete med Film i Malmö en FILMBAR i digital kostym – öppet för alla oavsett vart du befinner dig – ett retrospektiv med ett urval av favoriter från FILMBARS 10-åriga historia!

FILMBAR #1 hölls på INKONST 2011 med två block kortfilmer samt premiär på Henrik Möllers film Malmös finaste. Sedan dess har FILMBAR huserat på en mängd olika platser i Malmö och Skåne – såsom tidigare nämnde Mejeriet i Lund, Far i Hatten, Blå Båten, Skånes Konstförening och Hypnos Theatre i Malmö.

Vi har glädjen att presentera ett starkt startfält med högklassiga skånska kortfilmer av olika skepnader, perspektiv och genrer, uppdelat i två olika filmpaket – Peculiarities (Märkligheter) och Animania (Animerade kortfilmer).

Varje onsdag under de närmsta 6 månaderna kommer en utvald kortfilm från FILMBAR att läggas upp på filmimalmo.se – filmen kan streamas gratis under det första dygnet, sedan adderas den till samlingen av filmer som ingår i FILMBAR Re: tillsammans med annat som är tillgängligt för abonnenter – så som korta intervjuer med filmskaparna!

Film i Malmö garanterar att allt överskott från abonnemangsavgifterna tillfaller filmskaparna.

Bioduksbonus – Alla kortfilmer kommer att på releasedagen även att köras som förfilm till Film i Malmös långfilmsvisning under onsdagskvällen på Hypnos Theatre! För att kunna närvara behöver du vara medlem i föreningen Film i Malmö, men registreringen är enkel och alla är välkomna.

 

———

FILMBAR RE: är kurerat av FilmCentrum Syd och arrangeras i samarbete med Folkets Bio Malmö och med stöd av Malmö Stad och ABF Malmö.