FILMBAR

FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Vi har visat kvalitativ kortfilm på bland annat Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.

Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd & Folkets Bio Malmö med stöd av ABF Malmö & Malmö Stad.

NÄSTA FILMBAR:

FILMBAR på lokal är uppskjuten till hösten 2020.
Vi presenterar istället FILMBAR RE: i samarbete med Film i Malmö – ett retrospektiv med ett urval av favoriter från FILMBARS 10-åriga historia, där du kan se alla filmerna online. Läs mer

Anmäl din kortfilm:

Skicka gärna in din kortfilm – fiktion, dokumentär, konstfilm, musikvideo, animation på upp till 20 min.
Se anmälan längre ned!

Kontakt
Anna Johansson, anna@filmcentrumsyd.se
Johan Simonsson, johan@filmcentrumsyd.se
040-795 79

ANMÄL DIN FILM