FILMBAR

FILMBAR är ett visningsfönster för skånsk kortfilm som turnerar runt på olika platser i Malmö. Vi har visat kvalitativ kortfilm på bland annat Moriska Paviljongen, Inkonst, Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.

Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer och oftast även ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauserna blir det mingel + bar + DJ + eventuella kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

FILMBAR arrangeras av FilmCentrum Syd & Folkets Bio Malmö med stöd av ABF Malmö & Malmö Stad.

NÄSTA FILMBAR:

Hösten 2024

Anmäl din film: 

Vill du visa din film på ett framtida FilmBar?

Vi tar emot anmälningar löpande till kommande FilmBar! Skicka in din kortfilm -fiktion, dokumentär, konstfilm, musikvideo, animation på upp till 20 min via länken nedan.


Kontakt

Olle Bugge, olle@filmcentrumsyd.se
Johan Simonsson, johan@filmcentrumsyd.se
040-795 79