STIPENDIET

STIPENDIET från FilmCentrum Syd och Film i Skåne riktar sig till filmare i alla åldrar som är på en tidig nivå i sitt filmskapande. Stipendiet består av en insats på 5000 SEK för en film som är max 15 minuter lång. Vi beviljar upp till 10 stipendier per år.

Riktlinjer

Du söker som privatperson och behöver inte ha något produktionsbolag. Stödet ges enbart till produktioner med sökande som är bosatta och verksamma i Skåne. Vi är främst intresserade av projekt där inspelning inte påbörjats. Tidigare egna filmproduktioner är inte ett krav, men länka gärna till projekt om det finns. Stipendiet ges inte till skolprojekt och det är inte möjligt att söka under tiden du går en filmutbildning (även om du gör projektet utanför skoltid).

Pengarna får inte användas till att betala ut lön, utan ska användas till andra kostnader som är förknippade med produktionen av din film (ex. teknik, resor, scenografi e t c). Det är inte möjligt att söka Stipendiet för projektutveckling, utan enbart för produktion.

Obs! Du kan inte söka Stipendiet om du, med samma projekt, samtidigt söker kortfilms- eller dokumentärfilmsinsats från Film i Skåne.

Ansökan: Ansök till stipendiet

Nästa deadline: 3 mars 2020

Konsulent & kontakt: Johan Simonsson, johan@filmcentrumsyd.se, 040-795 79 och Ludvig Hedlund, ludvig@filmiskane.se, 0735-960620

BEVILJADE PROJEKT HÖSTEN 2019

De osynliga – Dokumentär av Jonelle Twum

Spacetime – Science fiction av Max Shore

Phantasmagoria – Animation/konstfilm av Mohamed Al-Amin Zouiten

Varning för Jönzzonligan – Dokumentär av Maja Moberg

Om vi öppnar människor hittar vi landskap, om vi öppnar mig finner vi haven – Hybrid (Fiktion/dokumentär/konstfilm) av Cecilia Jonsson