ReFrame Sessions avslutar vårens program med ett samtal med MÅNS MÅNSSON! Samtalet kommer beröra Måns sammanlagda karriär, om film som konst och om att regissera tv-serier, som tillexempel den aktuella Netflix-producerade ”Snabba Cash”.

Mer info om samtalets innehåll kommer snart – save the date och anmäl dig

Måns Månsson är regissör och filmfotograf, utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.
I hans första långfilm H:r Landshövding (2008) porträtterades politikern Anders Björck under ett år. Månsson debuterade som spelfilmsregissör med den delvis dokumentära Hassel – Privatspanarna (2012). Hans filmer Stranded in Canton(2015) och Yarden(2016) har visats på filmfestivaler världen över. Bland hans fotoarbeten kan nämnas Axel Peterséns Avalon(2012) och Jesper Ganslandt’s Jimmie(2018).

Månssons senaste långfilm (i samregi med Axel Petersén) Toppen av ingenting hade premiär i tävlan vid Berlins filmfestival 2018. I TV sammanhang har han regisserat 2nd unit på HBO serien Chernobyl samt två avsnitt av Snabba Cash för Netflix.

Moderator är KALY HALKAWT, filmvetare. Hon har tidigare arbetat på Cinemateket som programredaktör och är idag doktorand på Stockholm Universitet där hon skriver om flickskap i svensk film.

ANMÄLAN: maila din anmälan till anna@filmcentrumsyd.se
Vart: Online på zoom
När: kl 14.00-15.30 Torsdagen den 20 maj
Hur: Zoomlänk skickas till din mailadress på morgonen den 20 maj

——-

ReFrame Sessions är en serie fortbildnings- och nätverksträffar online i syfte att möta filmbranschens behov under pandemin i regi av Filmcentrum Syd och OFF (Oberoende Filmares Förbund).

Kontakt
Anna Johansson  anna@filmcentrumsyd.se
Elin Kamlert       elin@off.se