Innehållet i workshopen är utformat i samarbete med workshopledarna Jacob Gustavsson och Mathias Schlegel. Det kommer bli en supertrevlig workshop med 12 stycken deltagare som alla har någon slags filmmusik- eller filmljud-bakgrund, alternativt filmare med starkt ljud/musikintresse eller musiker/kompositörer med målsättning att skriva och producera musik för film.

Plats: REHAB Kultur på Spånehusvägen 83, Malmö

Tid: Måndagen den 25 oktober 2021, kl. 15.00-18.30

Antal deltagare: 12 st. (medtag egen dator om ni kan)

Anmälan: Anna Cederquist på skrotmusik@gmail.com

Kostnad: 300 kr för medlemmar i FilmCentrum Syd och/eller Musikcentrum Syd

Hur kommer du med? Ett visst urval kan komma att ske (om intresset blir stort), så maila väldigt kort vad du gör och varför du vill delta i workshopen.

 

Innehåll:

Workshopen kommer att ha en mer teknisk inriktning snarare än kompositionsteknik. Vi går från innehåll om förproduktion och produktion som lägger en bra grund för postproduktionen. Vi pratar om hur man kan undvika problem med ljudet i postproduktionen, genom att lägga en bra grund redan i planeringsstadiet och inspelningsfasen.

– Om att bomma, utrustning m m.

– Om foley och hur man gör det.

– Spotting olika ljudsamlarbibliotek ljudeffektsplattformar.

– Stabila arbetsflöden mapphierarki m m.

– Praxis vid mottagning och leverans av filer.

– Ljudnivåer. (Hur kan/ska dialogen ligga i ljudnivå mot musik och ljudeffekter).

– Ett segment med favoritplugins/programvaror. (Alla deltagare kan om man vill, ta med och visa en favorit.. Jacob och Mathias visar sina. Ev, så laddar vi ner plugin-demos på egna medhavda datorer och testar tillsammans.

– DAW: Reaper-fördelar och Pro tools-fördelar/nackdelar.

 

Workshopledare:

Truls Jacob Gustavsson is a sound mixer in Malmö, Sweden, working with film, TV, radio, theater and live sound. Other areas of interest are composing, audio programming and building instruments. https://trulsljud.wordpress.com/

Mathias Schlegel, sound designer/audio engineer/producer based in Malmö. University studies in music and radio production, started recording music in Tambourine Studios in Malmö 2010. Album recordings, sound design on several film projects, many different kinds of art projects ranging from mobile apps to location specific installations to radio drama. Also a production sound mixer and live sound engineer.. 2019 he opened up his own audio post facilities with full 5.1 surround edit and mix suite, foley and sound effects recording setup and a vocal recording room for ADR or voice overs. Also with a complete setup for recording sound on set. http://www.rymdljud.com/

 

Workshopen kommer att vara ett första steg mot att förhoppningsvis bilda ett nätverk för filmljud/musik-arbetare i Skåne. Det ska bli jätteroligt att träffa er alltihop, mycket välkomna! /Anna Cederquist (musiker, kompositör, ljudtekniker) skrotmusik@gmail.com, Musikcentrum Syd och FilmCentrum Syd

 

Ett samarbete mellan:

Musikcentrum Syd: www.musikcentrumsyd.se

FilmCentrum Syd: Filmcentrum Syd

Anna Cederquist på CQ production/Musikgruppen SKROT: www.skrotmusik.se

 

Tips:

FRIIS FRAME – Panelsamtal om ljud och musik i film

Måndag den 18 oktober kl. 18:00 på Biograf Panora. Välkomna!

FRIIS FRAME: Panelsamtal om ljud och musik i film – Panora