Välkommen på exklusiv visning av In i dimman med regissörsbesök av Maciej Kalymon.

In i dimman är en unik skildring av Malmös ensamma skuggfigurer tar oss på en hypnotisk resa in i dimman, där ruset är mörkrets främsta botemedel. Du känner igen dem från periferierna av ditt synfält. De som håller de enarmade banditerna igång på kvarterskrogen, de som står i kö till Systembolaget en förmiddag mitt i veckan och de som dricker för att mala de vassa kanterna av sin vardag i väntan på att mörkret ska lätta. Vi möter städerskan som slitit ut både sin kropp och sina drömmar, vännerna på krogen som köpslår om nästa runda och mannen som, likt en fallen hjälte, ramlar fram längs Malmös gator.

I Maciej Kalymons poetiska hybridfilm In i dimman blandas den mest diskbänksrealistiska dokumentär med hypnotiska feberdrömmar och skapar en storslagenhet som sällan unnas dem som befinner sig på botten. Filmen tävlade om Dragon Award Best Nordic Documentary på Göteborg filmfestival 2021.

En storslagen, poetisk ecce homo.” – Charlotte Wiberg, FLM

När: Måndag 6 december kl. 18:00
Var: 
Biograf Panora
Sittplatser: Bokas här – Fri entré!

Vi får besök av Maciej Kalymon, manusförfattare och regissör, bland annat till kortfilmerna Container, Pressure, Muhammed, Allt jag vill, Hjulet snurrar men hamstern är död: Prequel samt novellfilmen One of us is gonna die young. Skrev manus till Den andra sidan som vann pris för bästa novellfilm på Göteborg filmfestival 2003.

Moderator: Johan Simonsson, FilmCentrum Syd

BILJETTINFO
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangörer: Friis Frame, Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd, ABF Malmö
Med stöd av Kultur Skåne

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Kultur Skåne, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer>>>