FRIIS FRAME presenterar en exklusiv smygpremiär av Malmö Noir. Regissören och huvudrollsinnehavare hälsar välkomna till filmen, och det bjuds på mingel efter filmvisningen. 

Malmö Noir visar en annan sida av Malmö än den vi är vana vid från deckare. Med över 30 talroller och ännu fler inspelningsplatser målar den upp en bild av stan som varken är svart eller vit.

Filmen är svartvit. Musik av proggbandet Agusa. Augustin Sjöbergs film om privatdetektiven Frans G Robinsson är en klassisk noirfilm – med mystik och komedi – som utspelar sig i dagens Malmö.

Frans G Robinsson, en ung privatdetektiv från Lund, kommer till den förlorade staden Malmö för att lösa mysteriet med en försvunnen brevbärare. Han är beredd på det värsta som stan har att ge honom. Men ju mer han gräver, desto större saker kommer fram, saker som får honom att ifrågasätta sin tro på mänskligheten – och sin egen verklighetsuppfattning.

När: Måndag 22 november kl. 18:00
Var: 
Biograf Panora
Sittplatser: Bokas här – Fri entré!

BILJETTINFO
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

Arrangörer: Friis Frame, Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd, ABF Malmö
Med stöd av Kultur Skåne

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Kultur Skåne, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar. Läs mer>>>