Den 27:e upplagan av Filmbar går av stapeln på Moriska Paviljongen i Malmö. Välkomna till en kväll med kvalitativ skånsk kortfilm, mingel och bar!
————
När? 25 maj kl 18.00-23.00
Var? Moriska Paviljongen, Malmö
Entré: 50 kr, du kan redan nu köpa din biljett>>
————-

PROGRAM

BLOCK 1: LÄNGTA HEM

PÅ VÄRLDENS TAK | Olof Lång & Johan Sundqvist | Animation | 7 min
En pojke och hans bästa vän tar sig in i ett övergivet hus där de gör alla slags bus. Pojken klättrar upp på taket och känner friheten i utsikten.

POTATISMOS | Narmin Abdullayeva | Konstfilm | 1 min
Mamma berättar för mig om ett barndomsminne samtidigt som hon lagar mat till oss.

SPLITTRAD| Jahfar Muataz | Fiktion | 26 min
Efter att diktatorn Saddam Hussein störtats av amerikanska styrkor lämnar Malik – en ung tonåring – och hans familj Sverige och återvänder till Irak. Vid ankomsten känner Malik samma främmande känsla som han gjorde i Sverige.

MÄN SOM HATAR DUVOR | Noa Åkesson | Mockumentär | 10,5 min
De blir bara fler och fler. De smutsar ner, tränger sig på och respekterar inte personligt space. Sandor har tröttnat på alla duvor som frodas på stadens gator och torg. Han hatar dem, och tycker att det är dags för folket i Malmö att vakna upp!

I THINK OF SILENCES WHEN I THINK OF YOU | Jonelle Twum | Essäfilm | 9 min
Ett bröllop i Ghana, en resa över havet, och ett nytt hem i Europa. Med arkivmaterial och nya bilder tas vi med på en poetisk resa där tystnaden berättar om en kvinnas liv och drömmar.

— PAUS —

BLOCK 2: LÄNGTA UT

KRIG & FRED | Lena Pe Pålsson | Fiktion | 7 min
Ett medelålders par lever i ett olyckligt äktenskap. De har nyligen förlorat en dotter. I sin sorg och frustration gör de livet surt för varandra. Då plötsligt: de kommer till insikt var och en, att detta inte kan fortsätta. Kvinnan tar ett första steg mot en försoning. Ska de lyckas?

NEVER FORGET | Björn Wahlström | Essäfilm | 9 min
Jag hittar en lapp i tvättmaskinen. Mitt namn står där på lappen och hans. Det betyder alltså att han vet vad jag heter. Han. Han som bor under mig. Han vill ha något av mig. Han som bor under mitt golv. Grannen.

BANGS | EliSophie Andrée | Komedi | 6 min
Mandy är nydumpad och mår skit. Men istället för att finna sig i sorgen gör hon hela situationen ännu värre: hon klipper lugg.

OFFERLAMM | Tova Persson | Animation | 6 min
Ett får skriver ett brev till sin syster medan han förbereds för en ritual.

FUNKTION | Emilie Forsman | Fiktion | 6 min
När en ung kvinna hjälper hennes äldre släktingar i deras vardag, börjar hon fundera på sin egna enformiga tid och funktion i relationer.

SINGELTANT | Lisa Fjellman & Anna Lönn Franko | Musikvideo | 3,5 min
Musikvideon “Singeltant” av och med Gitte Pålsson från skivan “En singeltants memoarer” är en surrealistisk exposé över en födelsedagsfest.

ONSDAG MORGON | Edgar Thies-Lagergren | Fiktion | 11 min
Art är en excentrisk ung man som i sökandet efter lycka tar vatten över huvudet.