Production of Shorts and Animation Workshop med Carla Vulpiani

Hur ska du bära dig åt för att få ut din film på festivaler? Hur lägger du bäst upp en festivalstrategi? 

FilmCentrum bjuder in sina medlemmar till möjligheten att delta i en workshop med Carla Vulpiani som bland annat är programläggare vid Venedigs Filmfestival. Du som har ett kortfilmsprojket inom animation eller live action har nu möjlighet att få en timmes personlig rådgivning med Carla Vulpiani, som med sin omfattande kunskap om produktion, sälj och hur du får ut din film på marknaden kan ge dig råden du behöver.

När: Anpassas efter dina tider
Var: Online
Deadline för att ansöka: 29 maj
Ansök här: https://forms.gle/UDmmwca7Y92m…

—————————————————————————————————–

Staged Reality Workshop with Jasper Hokken

Var går gränsen mellan iscensatt och dokumentär? Hur skulle vi kunna blanda teater, film och verklighet?

Det är några av de frågorna som är inspirationen bakom Staged Reality – en workshop med Jasper Hokken, programläggare vid International Documentary Film Festival Amsterdam, IDFA, världens ledande institution för dokumentärfilm och nya medier, som syftar till att utforska gränslandet mellan dokumentärt filmskapande och teater/performance. Det är en möjlighet för svenska filmskapare att få guidning i att skapa verk som kan ställas ut internationellt och även övervägas för IDFAs särskilda sektion IDFA On Stage.

Som medlem i FilmCentrum har du möjligheten att ansöka med en kort dokumentärfilm (max 30 min, rough cut) och en idé om ett live-event som du vill utveckla och som ska gå hand-i-hand med din film för att skapa en gemensam film- och live performance upplevelse som blir en helhet.

När: Anpassas efter dina tider
Var: Online
Deadline för att ansöka: 29 maj
Ansök här: https://forms.gle/FJUN3scRoxbv…

—————————————————————————————————–

Ny manusrådgivare i Filmcentrum Riks: Wim Vanacker, Cannes Filmfestival

Wim Vanacker är manuskonsult, kreativ konsult, programläggare, handledare och gästtalare för många internationella workshops, filmfestivaler och filmprojekt under utveckling. Han är medlem i urvalskommittén för den officiella kortfilmstävlingen vid filmfestivalen i Cannes Filmfestival och arbetar även som klippkonsult för First Cut Lab. För Filmcentrums medlemmar kommer han nu resten av året att leda manusgrupper och ge manusrådgivning. Mer info kommer under sommaren!