I Programmet-kortfilm ligger fokus på att hitta nya spännande röster, filmskapare som arbetat med rörlig bild i olika former men inte tidigare är kända av finansiärer eller publiken. 6 kortfilmsprojekt jobbar tillsammans fram till hösten 2024 och får ett stipendium, mentorer, en kompositör och skräddarsydda workshops. Premiär av de nya kortfilmerna planeras till september 2024.

Deltagarna i Programmet-Kortfilm 2023/2024 är:

Ebba Stoppelenburg
LéaCati Vallier
Cristina Gottfridsson
Rewan Ibrahim och Elias Ekstedt
Zahraa Aldoujaili
Edgar Thies-Lagergren

Läs mer om deltagarna och deras projekt på Film i Skånes hemsida>>

Programmet-Kortfilm är ett samarbete mellan Film i Skåne, Filmcentrum Syd, Musikhögskolan Malmö. Med stöd av Svenska Filminstitutet – Talent to Watch, Region Skånes Kulturförvaltning och Region Skåne.