OBS! Det går inte längre att anmäla sig till denna föreläsning då antalet platser är fyllda.​​

Tillsammans med Filmarbetarutbildningen (Folkhögskolan Skurup och Fridhem) erbjuder vi våra medlemmar möjligheten att delta i sex av utbildningens föreläsningar i februari. Det finns cirka 5 platser till varje tillfälle så det är först till kvarn som gäller. Du kan anmäla dig till en eller flera föreläsningar.

Samtliga föreläsningar äger rum på i Malmö. 

5 feb kl. 9.00-12.00: VFX

Föreläsningen kommer att utforska den spännande världen av visuella effekter och vad det faktiskt innebär att vara en del av denna bransch. Från att skapa imponerande digitala varelser till att manipulera verkligheten genom CGI (datorgenererad bild), kommer vi att dyka in i de kreativa processerna och teknikerna bakom VFX-arbete. 

7 feb kl. 9.00-12.00: Scenografi

Föreläsningen kommer att utforska det fascinerande arbetet med att skapa miljöer och visuella världar för film. Från att designa autentiska platser till att skapa fantastiska set, kommer vi att dyka in i konsten att vara scenograf inom filmproduktion. Upptäck hur scenografer samarbetar med regissörer och andra kreativa team för att föra berättelser till liv genom imponerande visuella element. 

19 feb kl. 9.00-12.00: Klippning

Föreläsningen kommer att utforska det viktiga arbetet med att sätta samman filmsekvenser och skapa en fängslande narrativ struktur. Från att välja rätt klipp till att skapa en rytm och flyt i berättelsen, kommer vi att granska konsten att vara en filmklippare. Upptäck hur filmklippning formar och förbättrar storytelling genom att skapa spänning, betoning och en övergripande känsla. 

19 feb kl. 13.00-16.00: Skådespelare

Föreläsningen kommer att utforska den unika konsten att gestalta karaktärer på film. Från att tolka manus till att inkorporera känslor och skapa autentiska prestationer, kommer vi att fördjupa oss i vad det innebär att vara en filmskådespelare. Vi kommer att undersöka hur skådespelare samarbetar med regissörer och andra teammedlemmar för att förmedla känslor och driva berättelsen framåt. 

26 feb kl. 9.00-16.00 : Regi

Föreläsningen kommer  att utforska den centrala rollen som regissören spelar i att skapa en film. Från att ge liv åt visioner och tolka manus till att samordna kreativa team, kommer vi att dyka in i konsten att vara en regissör. Vi kommer att granska regissörens beslutsfattande process, från casting och scenkomposition till att vägleda skådespelare för att uppnå den önskade känslan och tonen. 

28 feb kl 9.00-12.00: Grading 

Föreläsningen kommer att dyka in i den viktiga världen av färgkorrigering och grading. Från att justera färgpaletten för att skapa önskad atmosfär till att ge filmen en enhetlig visuell ton, kommer vi att utforska konsten att vara en grading-expert. Vi kommer att titta på hur grading påverkar filmens känsla och estetik, och hur denna process bidrar till att förstärka berättelsens övergripande intryck.