Välkommen på filmarträff med FilmCentrym Syd och BoostHBG!

Den 29 maj ses vi på Medley i Malmö för en helkväll med filmarträff med regissören, manusförfattaren och animatören Ami-Ro Sköld. Ami-Ro Sköld kommer att prata om filmskapande och ge inspiration kring hur man som nyetablerad filmskapare tar steget från kortfilm till långfilm. Hur ser förutsättningarna ut och vad är de stora skillnaderna? Ami-Ro kommer också berätta om sin tvärkonstnärliga stil där hen ständigt blandar spelfilm, stop motion, animation och andra element tillsammans.

I Pitch Your Heart Out med BoostHBG får fem kreatörer pitcha ett kommande projekt inför publiken med chans att vinna 5.000 kronor. Kreatörerna får fem minuter var på scen att pitcha utan visuella hjälpmedel – sen röstar publiken på sitt favoritprojekt som kammar hem vinstpotten! Ansökan till Pitch Your Heart Out är stängd för denna omgång, men håll utkik efter fler chanser framöver.

Program för kvällen:
17.30 Dörrarna öppnas
18.00 Föreläsning med Ami-Ro Sköld
19.30 Paus
20.00 Pitch Your Heart Out

Om Ami-Ro Sköld:
Ami-Ro Sköld är regissör, manusförfattare och animatör som gjort sig känd för att blanda animation med spelfilm. Genom att blanda olika tekniker – alltifrån leranimationer till papper och verkliga personer – har hen skapat ett unikt utryck. För sin senaste långfilm Butiken nominerades Sköld till en guldbagge för Bästa regi vid Guldbaggegalen 2024.

Arrangeras av BoostHBG och FilmCentrum Syd