Det har blivit dags att presentera vårens tre stipendiater som fått STIPENDIET på 5000 sek som delas ut av FilmCentrum Syd och Film i Skåne.

Tilde Sääf
Projekt: Mitt monster och jag

“I denna stop motion-film får man följa en kvinnas dagliga möte med sin egna spegelbild. Dag för dag förändras något litet i reflektionen tills hon till slut möter något oigenkännligt. Filmen handlar om skam, psykisk ohälsa och att försonas med sig själv”

Eldina Sulejmani
Projekt: Milla
“Två sjuåriga flickor försöker återuppliva en död kanin. En film om barns lek och döden.” 

Omid Tafakori
“Ali och Leilas förhållande har fått stå emot mycket på sistone men de har försökt hålla ihop för deras dotter Roxana. När Ali kommer hem en vanlig kväll efter jobb känns något fel utöver de vanliga problem som de har haft.”

Vi ser fram emot att följa era projekt!

———

STIPENDIET från FilmCentrum Syd och Film i Skåne riktar sig till filmare i alla åldrar som är på en tidig nivå i sitt filmskapande. Stipendiet består av en insats på 5000 SEK samt produktionsstöd från FilmCentrum Syd för en film som är max 15 minuter lång. Nästa deadline för att ansöka är den 29 september 2024. Läs mer>>