Här kommer uppdaterad info om Filmverkstan – FilmCentrum Syds och Centrum för dramatik Syds nätverk/mötesplats för filmskapare.
Några av er har varit med i Filmverkstan under våren och träffats flera gånger. Några av er någon enstaka gång. Och flera av er har inte varit med alls.
Därför vill vi ge er alla en ny/fortsatt möjlighet att vara med i Filmverkstan.
Vi bjuder redan nu in till ett ”stormöte” i augusti. Förslag på dagar/tider: tis 27 aug, ons 28 aug eller tors 29 aug kl. 16-18. Mötet kommer äga rum i FilmCentrum Syds & Centrum för dramatik Syds lokaler på Grynbodgatan 14 i Malmö. Vi bjuder på fika!
Anmäl dig här senast den 18 augusti. Invänta bekräftelse på vilken dag det blir.
Om Filmverkstan:
Vi tror att du som kommer till Filmverkstan är yrkesverksam inom film och har gjort en eller flera kortfilmer eller går en utbildning inom film (regi, manus, produktion). Eller att du har annan konstnärlig erfarenhet och/eller utbildning med inriktning ”film”.
Till mötet vill vi att du tar med dig tankar om:
– Former för verkstan?
– Former för samarbeten?
– Min profession/kompetens.
– Mina behov och vad jag vill bidra med.
Kontaktperson för Filmverkstan är Lars Henrik Andersson, e-post: viltonestudio@gmail.com
Välkomna!
Johan, Olle och Ammy
Bakgrund: I oktober 2023 arrangerade FilmCentrum Syd och Centrum för dramatik Syd ett samtal om förutsättningar och möjligheter för nätverkande mellan regissörer och manusförfattare inom kortfilm och i januari och mars bjöd vi in till uppföljande samtal om konkreta former för samarbeten i Filmverkstan. Därefter har ett antal möten/träffar genomförts varannan torsdag i Malmö.