FRIIS FRAME: Apy mellan liv och död – Förhandsvisning + samtal

Välkommen på exklusiv förhandsvisning av Apy mellan liv och död och regisamtal med Mehdi Saleki.

Filmen skildrar mitt vittnesbörd från sjukbädden, där jag på mitt eget sätt visualiserar min situation och förevigar min resa genom sjukdomens mardrömslandskap med mobilkameran vid min sida.

När Corona-viruset attackerade världen förlorade många familjer sina nära och kära och några andra hamnade på intensivvården.  Efter 10 långa och svettiga dagar med att brottas med Corona-viruset hemma, svimmade jag på grund av syrebrist. Mitt tillstånd var mycket kritiskt och ingen viste om jag kommer att överleva. Medan jag låg och var nedsövd hade jag mitt livs intensivaste dröm där jag såg mina barnbarn spela och sjunga för mig ute på ett oändligt underbart gult rapsfält. Tack till den svenska sjukvårdspersonalen som osjälviskt och prestigelöst räddade mitt liv och alla andra.

“Filmen är också ett viktigt tidsdokument från de senaste två åren när många var svårt sjuka i Covid-19 eller haft anhöriga som drabbats hårt.” – Helena Schön

När: Måndag 31 oktober kl. 18:15
Var: Biograf Panora
Sittplatser: Bokas här – Fri entré!


Biljettinfo:
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar.  Läs mer>>>

Evenemanget är avslutat.

Datum

okt 31 2022
Expired!
Till toppen