FRIIS FRAME: WIP – Queer Balkan // Scenario 2030

Charlie och Cia från Filmkollektivet RåFILM bjuder in till att ta del av deras filmiska processer. Publiken får möjlighet att delta i samtal om de pågående produktionerna.

✦ QUEER BALKAN ✦
Dokumentär, work in progress
Filmskaparen återvänder till Serbien 9 år efter att ha kommit ut för släkt och vänner.

CHARLIE Š KRONBERG (f. 1989) är regissör från Malmö med rötter i Balkan och utbildning vid filmhögskolan Valand. Hans utgångspunkt i filmskapande är att verka för ett tillgängligt arbetssätt för att sänka trösklar och bredda ingångar både framför och bakom kameran. Charlie arbetar med dokumentära metoder, fiktion och hybrider på queera teman.

 SCENARIO 2030 ✦
Ett projekt och en film
“Förändra systemet, inte klimatet” är en vanlig paroll i miljörörelsen. Men vilket system vill vi då ha? Möt de nya ekonomiska perspektiven som har potential att förändra världen i grunden.

CECILIA (CIA) PAULSSON (f. 1986) är en Malmöbaserad filmare med stor bredd, hon gör allt från finurliga och färgstarka stop motion-animationer till fiktiva berättelser och dokumentärer. I sitt konstnärskap utforskar hon frågor kring utopier, basinkomst, alternativ ekonomi, klimatångest och aktivism.
ANDERS NILSSON (f. 1963) har arbetat som professionell teaterregissör och dramatiker sedan 25 år tillbaka då han var med och startade friteatergruppen Teater K. Han har drivit flera sociala projekt och arbetar nu för andra gången med ett Arvsfondsfinansierat projekt, Scenario 2030.

Moderator: Annika Fredriksson (RåFILM), dokumentärfilmare.

När: Måndag 12 december kl. 18:00
Var: Biograf Panora
Sittplatser: Bokas här – Fri entré!


Biljettinfo:
Biljett bokas i förväg via Panoras biljettsystem och måste hämtas ut senast en halvtimme innan föreställningen. Får du förhinder ber vi dig att avboka din biljett. Detta kan du göra själv i bokningssystemet eller genom att ringa in till kassan.

FRIIS FRAME är en filmpolitisk demokratisatsning av Folkets Bio Malmö, FilmCentrum Syd och ABF Malmö med stöd av Malmö stad, där biograf Panora kostnadsfritt tillgängliggör en visning i veckan åt arrangörer i Skåne med begränsade resurser. Vi tar löpande emot förfrågningar.  Läs mer>>>

Evenemanget är avslutat.

Datum

dec 12 2022
Expired!

Etiketter

FRIISFRAME
Till toppen