MALMÖ QUEER FILM FESTIVAL: WORLDPRIDE EDITION

Varmt välkomna till den största queer filmfestivalen som någonsin ägt rum i Sverige, på Biograf Panora!
Biljetter släpps 15 juli

Se hela programmet på Biograf Panoras hemsida

Över 35 olika organisationer, däribland FilmCentrum Syd & ARF, presenterar i ett kreativt samarbete 46 föreställningar, varav hittills 15 kommer med efterföljande samtal. Ett mångfasetterat filmprogram med tematisk mångfald och film från hela världen, med allt från historiska odysséer och ikoniska klassiker till samtida politiska och sociala utmaningar med fokus på bland annat mänskliga rättigheter, rasifiering och intersektionalitet. Och på det, mycket relationer, sex, kärlek, glamour och underbar galenskap.

I stort sett samtliga titlar är prisade på världens filmfestivaler och det är Malmöpremiär för de flesta av filmerna samt även flera Sverige- & Nordenpremiärer och någon världspremiär.

Vidare en utställning med fotografier av Del LaGrace Volcano på galleri Fish Tank (nedre foajén). I övre foajén på gatuplan kommer PAGE 28 att husera med en queer bokhandel, enklare café, talks och andra akter samt political riots, vilka sänds online. Det kommer även att finnas interaktiva queera foto-, ord- och serieväggar och hos  Malmö Stadsarkiv andra aktiviteter.

 

FilmCentrum Syd programpunkt:

Kortfilmspaket & samtal med Naures Sager 20 augusti kl. 18.00-19.30

Missa inte heller vår medlem Jessica Nettelbladts nya dokumentärfilm DRÖMPRINS, som förhandsvisas i samband med panelsamtal i Johanneskyrkan i Malmö den 19 augusti! Läs mer om programpunkten: DRÖMPRINS + SAMTAL

 

ARF programpunkter:

Film och samtal: FLYKT 12 augusti kl 18.00

Film och samtal: MUXES – ZAPOTEKAS TREDJE KÖN 16 augusti kl 18.00

Film och samtal (Q&A): PRELLE – IN MY OWN VOICE 17 augusti kl 18.00

 

 

Malmö Queer Film Festival: World Pride Edition 12 – 22 augusti på Biograf Panora

Program, biljetter, arrangörer – se Biograf Panoras hemsida
samt Facebook-eventet

Evenemanget är avslutat.

Datum

aug 12 - 22 2021
Expired!
Kategori
Till toppen